Zaterdag 24 februari 2018 was het groot feest op de Chinese School Rotterdam en Omstreken. Zoals vorige jaar hebben we dit jaar ook samen met onze leerlingen Chinees Nieuwjaar gevierd op school. Zo werden er voor alle klassen passende activiteiten zoals spelletjes en exposities gehouden, konden onze leerlingen enkele traditionele Chinees Nieuwjaar hapjes proeven en kregen we bezoek van de Chinese Fortuingod.

Ondanks dat China sinds 1912 de westerse (Gregoriaanse) kalender in gebruik heeft, wordt nog steeds de traditionele maankalender gebruikt om de datum van het belangrijkste festival – Chinees Nieuwjaar oftewel het Chinese Lentefeest – te bepalen. Hierdoor valt Chinees Nieuwjaar elk jaar op een andere dag. Dit jaar viel Chinees Nieuwjaar op vrijdag 16 februari 2018, op deze dag startte het Jaar van de Hond uit de Chinese dierenriem.

Wekenlang heeft de ouderraad in samenwerking met de directie zich gefocust op deze viering met de leerlingen en het was niet gemakkelijk geweest! Er moest rekening gehouden worden met zowel leerlingen ( leeftijd, cultuur, muziek, veiligheid, allergieën etc. ), lessen ( pauzes, vordering, verdieping, etc. ), onze nieuwe locatie bij de LIFE College en nog veel meer… We kunnen dan ook concluderen dat de viering enkel mogelijk was geweest door de zeer zorgzame en doordachte planning van de ouderraad en – op de dag zelf – mede dankzij de hulp van verschillende liefdevolle hulpouders ook een succes is geworden.

Het is mooi om te zien hoe de directie, leerkrachten, ouderraad en hulpouders hebben samengewerkt om spelenderwijs onze leerlingen niet alleen een stukje Chinese cultuur mee te geven, maar ook gezorgd hebben voor een glimlach op hun gezicht en een mooie herinnering voor in de toekomst!

Deze mooie feest is mede mogelijk gemaakt door de bijdrage van Wah Nam Hong. Namens de Chinese school Rotterdam en Omstreken en al haar leerlingen bedanken wij Wah Nam Hong voor hun bijdrage aan deze feest!