Chinees Nieuwjaar 2018 is voor de Chinese School Rotterdam en Omstreken op zaterdag 24 februari 2018 extra feestelijk begonnen. Onze school bestaat dit jaar 35 jaar en dat hebben we niet zo maar voorbij laten gaan. De gehele dag stond in het teken van samen vieren en samen genieten. De schooldag begon met Chinese Nieuwjaarsactiviteiten voor onze leerlingen, georganiseerd door betrokken ouders. Gevolgd door een jubileumfeest voor ca. 200 genodigden in de prachtige aula van het schoolgebouw van het Lentiz LIFE College.

Het jubileumfeest werd hartverwarmend geopend door de heer C.C. To, oprichter en ere voorzitter van de Chinese School Rotterdam en Omstreken, die speciaal voor deze gelegenheid uit Hong Kong is overgevolgen. In april 1983 startte de heer C.C. To voor 40 leerlingen de school met een aantal betrokken Chinese ondernemers. Inmiddels verwelkomt onze school ca. 300 leerlingen. De heer C.C. To sprak zijn waardering uit voor de inspanningen van het schoolbestuur, leraren, medewerking van de ouders in de afgelopen jaren en vooral het vertrouwen van en de mooie samenwerking met Lentiz LIFE College.

Onze school is zeer vereerd met de mooie toespraken van onze speciale gasten waaronder die van de heer M.X. Stam, wethouder Onderwijs van de Gemeente Schiedam, mevrouw R. de Graaf, directrice Lentiz LIFE College en mevrouw L.M. Ma namens de Stichting Chinees Onderwijs in Nederland. Naast de felicitaties van onze gasten, spraken zij uit voor meer verbinding en mooie samenwerking. We gaan graag in op de uitnodiging om te verkennen wat we nog meer voor elkaar kunnen betekenen.

Tijdens de optredens van het jubileumfeest stond het talent van de leerlingen centraal én de passie van een aantal leerkrachten. Dit kwam o.a. tot uiting in een indrukwekkende uitvoering van onze leerlingen die de “drie karakters studenten regels” (弟子规, di zi gui) uit hun hoofd presenteerden, gevolgd door een demonstratie van de Chinese vechtkunst met de zwaard en een demonstratie van Tai Chi. Een aantal leerkrachten had voor deze gelegenheid een prachtige Chinese volksdans ingestudeerd en uitgevoerd. Chapeau voor hun optreden en inzet!

Alsof dat nog niet genoeg was, hadden twee speciale gasten uit Chengdu, Sichuan: de heer N. Huang, kalligrafie specialist en de heer L.Z. Li, schilderkunstenaar, ter plekke ons en onze genodigden getrakteerd op een live demonstratie Chinese traditionele kalligrafie en schilderkunst. Beide heren waren voor een kort bezoek naar Nederland gekomen voor hun tentoonstelling in CBK Amsterdam. Wij zijn hen zeer dankbaar voor hun aanwezigheid en het prachtige kado aan onze school.

Na de uitreiking van onderscheidingen aan het schoolpersoneel voor hun enorme inzet van 10, 15 en 20 jaar, volgde het slotwoord van onze directrice mevrouw W.M. Sher en de groepsfoto sessies. Vervolgens werd iedereen getrakteerd op een heerlijk Chinees diner buffet en kreeg iedereen na afloop een unieke jubileum mok als aandenken mee naar huis.

Het bestuur en de directie van de school kijken met trots terug op deze geslaagde dag en bedanken alle genodigden en relaties voor hun betrokkenheid en aanwezigheid!